Pyszne, sezonowe, zdrowe, wegańskie i łatwe do przygotowania danie. Może stanowić posiłek śniadaniowy, kolację lunch albo nawet obiad w upalny dzień. Polecam jeść sezonowo:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 415
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.9g40%
- Węglowodany 36.9g13%
- Białko 13.1g27%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób ugotowałam w osolonej wodzie - ten młodziutki zalewam zimna woda, solę i od zagotowania wystarczy mu 5-10 minut. Nie trzeba obierać chociaż ja wolę obrany (skórki obsmażam z przyprawami, są wtedy takie a la chipsy).
Fasolkę szparagową krótko gotuję w osolonej wodzie.
Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam krótko odrobinie oliwy.
Uzupełnienia talerza to wegańska feta. Bardzo smaczna, faktycznie przypomina fetę, ale nie ma w ogóle białka. Więc na pewno nie będzie często gościć w mojej kuchni.
Całość oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem, posypałam zieloną dymką, sezamem i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób ugotowałam w osolonej wodzie - ten młodziutki zalewam zimna woda, solę i od zagotowania wystarczy mu 5-10 minut. Nie trzeba obierać chociaż ja wolę obrany (skórki obsmażam z przyprawami, są wtedy takie a la chipsy).
Fasolkę szparagową krótko gotuję w osolonej wodzie.
Cukinię pokroiłam w grubą kostkę i przesmażyłam krótko odrobinie oliwy.
Uzupełnienia talerza to wegańska feta. Bardzo smaczna, faktycznie przypomina fetę, ale nie ma w ogóle białka. Więc na pewno nie będzie często gościć w mojej kuchni.
Całość oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem, posypałam zieloną dymką, sezamem i gotowe.