Super lekka, sycąca i łatwa do zrobienia sałatka sezonowa ze sporą porcją białka.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 356
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19.3g30%
- Węglowodany 25.6g9%
- Białko 18.8g38%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Młodziutki bób ugotowałam w osolonej wodzie (wrzucacie bób do garnka, zalewacie wodą, solicie i gotujecie - od zagotowania 5-10 min; jak jest młody bób wystarczy). Jak wystygł to obrałam (ale na młodym bobie skórka jest mięciutka, można zjeść).
Pomidora pokroiłam w kostkę, podobnie fetę. Cebule w piórka, natkę posiekałam.
Wszystko wymieszałam z odrobina oliwy, doprawiłam solą i pieprzem, dorzuciłam łyżkę mieszanki przypraw "zatar".
Składniki
Sposób przygotowania
Młodziutki bób ugotowałam w osolonej wodzie (wrzucacie bób do garnka, zalewacie wodą, solicie i gotujecie - od zagotowania 5-10 min; jak jest młody bób wystarczy). Jak wystygł to obrałam (ale na młodym bobie skórka jest mięciutka, można zjeść).
Pomidora pokroiłam w kostkę, podobnie fetę. Cebule w piórka, natkę posiekałam.
Wszystko wymieszałam z odrobina oliwy, doprawiłam solą i pieprzem, dorzuciłam łyżkę mieszanki przypraw "zatar".