Smaczna i sycąca sałatka, w której wykorzystamy gotowaną fasolę, buraczki i śledzia.
Wielkość porcji 250 g
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 396
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.2g35%
- Węglowodany 31.4g11%
- Białko 19.4g39%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Buraka upiec lub kupić w sklepie opakowanie pieczonych buraków. Pokroić w talarki lub półtalarki, śledzia pokroić w paski, wszystko wrzucić do miski, dodać fasolę i kapary.
Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Można dać coś zielonego np. szczypiorek.
Składniki
Sposób przygotowania
Buraka upiec lub kupić w sklepie opakowanie pieczonych buraków. Pokroić w talarki lub półtalarki, śledzia pokroić w paski, wszystko wrzucić do miski, dodać fasolę i kapary.
Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Można dać coś zielonego np. szczypiorek.