Sałatka ze śledziem i buraczkami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji2 porcjeStopień trudnościPoczątkujący

Smaczna i sycąca sałatka, w której wykorzystamy gotowaną fasolę, buraczki i śledzia.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 250 g

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 396
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 22.2g35%
Węglowodany 31.4g11%
Białko 19.4g39%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g śledzia a la matias (2 płaty)
 200 g buraków pieczonych (1 duży)
 100 g ugotowanej fasoli "piękny jaś"
 1 łyżka majonezu lekkiego @winiary
 15 g kaparów (1 łyżka)
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Buraka upiec lub kupić w sklepie opakowanie pieczonych buraków. Pokroić w talarki lub półtalarki, śledzia pokroić w paski, wszystko wrzucić do miski, dodać fasolę i kapary.

2

Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Można dać coś zielonego np. szczypiorek.

Składniki

 200 g śledzia a la matias (2 płaty)
 200 g buraków pieczonych (1 duży)
 100 g ugotowanej fasoli "piękny jaś"
 1 łyżka majonezu lekkiego @winiary
 15 g kaparów (1 łyżka)
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Buraka upiec lub kupić w sklepie opakowanie pieczonych buraków. Pokroić w talarki lub półtalarki, śledzia pokroić w paski, wszystko wrzucić do miski, dodać fasolę i kapary.

2

Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Można dać coś zielonego np. szczypiorek.

Sałatka ze śledziem i buraczkami
(Visited 181 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *