Rigatoni z kurkami i serem corregio

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Sezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 466
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.1g22%
Węglowodany 67.6g23%
Białko 15.7g32%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 80 g makaronu rigatoni (waga przed ugotowaniem)
 100 g świeżych kurek
 5 g masła klarowanego
 15 g tartego sera corregio (lub innego twardego, długo dojrzewającego)
 sól, pieprz, natka pietruszki
 1 łyżka oliwy truflowej

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i krótko przesmażyć na klarowanym maśle z sola i posiekana natka pietruszki.

2

Ugotowany al dente makaron wymieszać z serem

3

skropić oliwą truflową, która podkreśli smak kurek

4

wymieszać makaron z kurkami

5

cudowne danie:-)

Składniki

 80 g makaronu rigatoni (waga przed ugotowaniem)
 100 g świeżych kurek
 5 g masła klarowanego
 15 g tartego sera corregio (lub innego twardego, długo dojrzewającego)
 sól, pieprz, natka pietruszki
 1 łyżka oliwy truflowej

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i krótko przesmażyć na klarowanym maśle z sola i posiekana natka pietruszki.

2

Ugotowany al dente makaron wymieszać z serem

3

skropić oliwą truflową, która podkreśli smak kurek

4

wymieszać makaron z kurkami

5

cudowne danie:-)

Rigatoni z kurkami i serem corregio
(Visited 519 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *