Makarony

Ilość przepisów: 151
Rigatoni z kurkami i serem corregioSezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)
Kotleciki brokułowe z makaronem ryżowym i boczniakamiKotleciki brokułowe są tak pyszne, że można jeść bez niczego. 1 szt to tylko 120 kcal (białko 6,1, węglowodany 9 g i tłuszcze 6,4 g) a więc niewiele. Ale ja poszłam za ciosem i wkomponowałam je w pełne danie obiadowe z nutką dalekowschodnią, którą daje nam olej sezamowy i makaron ryżowy. Całość bardzo smaczna:-)
Rigatoni z warzywami sezonowymi i chorizoW sezonie letnim warzywa są najsmaczniejsze. Ja bardzo lubię połączenie warzyw z makaronami, do tego fajnie jest dodać rybkę, kurczaka lub indyka, albo chorizo - jak w tym przepisie. Chorizo jest znakomite, gdyby nie te kalorie, jadłabym częściej i więcej:-)
Spaghetti z dorszem i krewetkamiTen sposób podania ryby sprawdza się znakomicie gdy: a. nie macie czasu na rozmrażanie, b. jesteście na redukcji, c. potrzebujecie dużo białka w diecie, d. lubicie dobre jedzenie;-)) A makaron to makaron - zawsze jest dobry moment żeby go zjeść!
Fusilli z krewetkami i chorizo, szpinak, pieczarkiKrewetki z chorizo to jedno z moich ulubionych połączeń "mar y montaña" (morze i góry) czyli owoców morza z mięsem, czy też jak niektórzy mówią żyjątek morskich z kopytnymi. Ja takie połączenie uważam za bardzo udane, ubogaca ono menu i jest w naszej kulturze kulinarnej czymś odświętnym. Polecam:-)
1 12 13 14 15 16 17

(Visited 488 884 times, 1 012 visits today)