Makaron, zwłaszcza pełnoziarnistym to świetna baza do wszelkich posiłków. Ja dorzuciłam krewetki i sezonowy bób. Do tego szpinak z czosnkiem a całość wykończyłam pistacjami i olejem z pistacji. Pychota:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 593
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.2g33%
- Węglowodany 52.8g18%
- Białko 43.2g87%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente.
Na patelni zeszklić czosnek pokrojony w plasterki. Ja spryskałam patelnię oliwą w sprayu.
Do czosnku dodać szpinak i krótko zrobić na dużym ogniu, żeby odparowała woda.
Krewetki krótko zrobić na odrobinie masła dodając przyprawę toskańską (zwana również bruschettą: czosnek, bazylia suszone pomidory).
Wymieszań makaron z krewetkami...
... wyłożyć na talerz, pośrodku szpinak, całość skropić olejem z pistacji...
dodać ugotowany uprzednio i obrany bób i posiekane pistacje.
Składniki
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente.
Na patelni zeszklić czosnek pokrojony w plasterki. Ja spryskałam patelnię oliwą w sprayu.
Do czosnku dodać szpinak i krótko zrobić na dużym ogniu, żeby odparowała woda.
Krewetki krótko zrobić na odrobinie masła dodając przyprawę toskańską (zwana również bruschettą: czosnek, bazylia suszone pomidory).
Wymieszań makaron z krewetkami...
... wyłożyć na talerz, pośrodku szpinak, całość skropić olejem z pistacji...
dodać ugotowany uprzednio i obrany bób i posiekane pistacje.