Pasta jajeczna na lekkim pieczywie

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybko, smacznie i lekko - jajko, łosoś, lekkie pieczywo - idealne śniadanie na diecie redukcyjnej.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 314
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 18.4g29%
Węglowodany 14.3g5%
Białko 20.8g42%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 15 g majonezu Go vege z Biedronki
 3 kromki pieczywa lekkiego (Sonko)
 20 g łososia wędzonego na zimno
 1 łyżeczek czarnego kawioru
 roszponka, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować na twardo, posiekać drobno, dodać sól, pieprz i majonez, wymieszać. Ja używam majonezu wegańskiego Go Vege z Biedronki - ma o połowę mniej kalorii i jest o połowę tańszy, a przy tym bardzo smaczny

2

Pastę jajeczną wyłożyć na kromki lekkiego pieczywa, ozdobić roszponką, kawałkiem łososia i kawiorem.

Składniki

 2 jajka
 15 g majonezu Go vege z Biedronki
 3 kromki pieczywa lekkiego (Sonko)
 20 g łososia wędzonego na zimno
 1 łyżeczek czarnego kawioru
 roszponka, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować na twardo, posiekać drobno, dodać sól, pieprz i majonez, wymieszać. Ja używam majonezu wegańskiego Go Vege z Biedronki - ma o połowę mniej kalorii i jest o połowę tańszy, a przy tym bardzo smaczny

2

Pastę jajeczną wyłożyć na kromki lekkiego pieczywa, ozdobić roszponką, kawałkiem łososia i kawiorem.

Pasta jajeczna na lekkim pieczywie
(Visited 200 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *