Przepisy

Ilość przepisów: 0
Jajecznica z kurkami, warzywami i serem gruyereJajka to jedna z najlepszych opcji śniadaniowych. Są sycące, mają mnóstwo mikroskładników no i można je przygotować na wiele sposobów. Jajecznica też nie musi być nudna. Moja propozycja sezonowa to jajecznica z kurkami, garść warzyw i pysznym, aromatyczny gruyere. Całość ma mnóstwo białka, i dobrą porcję kalorii, w sam raz na początek aktywnego dnia:-)
Fusilli z chorizo, porem, pomidorami i prażonym słonecznikiemDanie z resztek ale bardzo smaczne, szybkie do zrobienia i nieźle zbilansowane. Do wypróbowania ale bardziej do zainspirowania: wykorzystujcie resztki, bawcie się łączeniem smaków, tekstur i kolorów. Z takiego połączenia najczęściej wychodzi coś zaskakująco smacznego.:-)
Gofry z jajecznicą, porem i pieczarkamiSmaczna propozycja - u mnie śniadaniowa, u ciebie może to być kolacja. Dlaczego wybrałam tyle węglowodanów na śniadanie? Bo miałam w planie bardzo aktywny dzień w górach więc solidna porcja (ponad 700 kcal) w tym dużo protein i złożonych węglowodanów dało mi energię na 4 godziny marszu w Gorcach.
Klopsiki z Ikea w warzywachKlopsiki z Ikea można kupić zamrożone. Są wołowe, drobiowe, roślinne, wegańskie i były kiedyś rybne (najlepsze!) ale od dłuższego czasu są niedostępne. Lubię mieć je w swojej zamrażarce, bo jak już naprawdę nie mam nic w lodówce, a potrzebuję mięcha, to są idealne. Połączyłam je z warzywami i resztkami hiszpańskich wędlin- całość wyszła białkowo-tłuszczowo czyli tak jak chciałam, a przy tym pysznie i do syta.
Naleśniki fit ze szpinakiem i mozarelląNaleśniki wytrawne - wole je od tych na słodko. Szpinak i ferta to klasyka gatunku, ja proponuję szpinak i mozarella light - bardzo smacznie, wysokobiałkowo, i super smakuje po zapieczeniu.
1 6 7 8 9 10 87

(Visited 499 051 times, 1 650 visits today)