Przepisy

Ilość przepisów: 0
Sos holenderski – krok po krokuSos holenderski nie jest zbyt fit ale jest pyszny, pożywny i bardzo łatwy do zrobienia. Pasuje do warzyw (wszelakich: korzennych pieczonych, z grilla, świeżych w sałatce), szczególnie popularny jest do szparagów, świetny do jajek poszetowych (też zrobiłam filmik jak je zrobić). Muzyka do filmu: Marek Domagała (IG @marek.domagala.music).
Kanapka z jajkiem sadzonym i kawioremJajko sadzone zrobione na patelni ze specjalnymi dołeczkami robi się w kilka chwil. Zawsze wychodzi, jest smaczne, zdrowe i pożywne. I można je podać z różnymi dodatkami. Dla mnie połączenie jajka z kawiorem to bardzo udane połączenie:-)
Sos pieczarkowyTen sos pieczarkowy to u mnie sos uniwersalny czyli do wszystkiego: do makaronu, do ryżu, do kaszy nawet zupę można na nim zrobić:-) Jest fit więc jest dobrym dodatkiem do wielu dań.
Jajka poszetowe i guacamolePropozycja na lekki ale sycący i zdrowy posiłek: jajka i awokado - połączeni smaczne i sprawdzone w wielu przepisach.
Tagliatelle z szynką serranoUwielbiam makarony i lubię kombinować z dodatkami do nich. Pomysł na szynkę jamon serrano zrodził się z wilczego głodu po dużym wysiłku. W 10 minut danie było gotowe:-) A że wyszło przepysznie, to od razu się z Wami dzielę pomysłem.
Pasta jajeczna z tuńczykiemPasty jajeczne mogą być przeróżne. Ta z tuńczykiem z puszki ma dodatkową porcję białka więc dla mnie jest idealna:-)
Kasza gryczana z chorizoDanie jednogarnkowe to moje ulubione. Można do woli mieszać smaki, za każdym razem wyjdzie trochę inaczej. Poza tym zazwyczaj dobrze się je przechowuje, można na drugi dzień zapakować do pudelka i wziąć do pracy.
1 74 75 76 77 78 88

(Visited 506 781 times, 3 388 visits today)