Ilość przepisów: 0
Sos holenderski – krok po krokuSos holenderski nie jest zbyt fit ale jest pyszny, pożywny i bardzo łatwy do zrobienia. Pasuje do warzyw (wszelakich: korzennych pieczonych, z grilla, świeżych w sałatce), szczególnie popularny jest do szparagów, świetny do jajek poszetowych (też zrobiłam filmik jak je zrobić).
Muzyka do filmu: Marek Domagała (IG @marek.domagala.music).Kanapka z jajkiem sadzonym i kawioremJajko sadzone zrobione na patelni ze specjalnymi dołeczkami robi się w kilka chwil. Zawsze wychodzi, jest smaczne, zdrowe i pożywne. I można je podać z różnymi dodatkami. Dla mnie połączenie jajka z kawiorem to bardzo udane połączenie:-)Spaghetti z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowymMakaron z kurczakiem i pieczarkami to taki polski klasyk. Podrzucam Wam więc pomysł na to lubiane danie, oczywiście w wersji fit:-)Sos pieczarkowyTen sos pieczarkowy to u mnie sos uniwersalny czyli do wszystkiego: do makaronu, do ryżu, do kaszy nawet zupę można na nim zrobić:-) Jest fit więc jest dobrym dodatkiem do wielu dań.Zapiekanka mięsna z ryżemJajka poszetowe i guacamolePropozycja na lekki ale sycący i zdrowy posiłek: jajka i awokado - połączeni smaczne i sprawdzone w wielu przepisach. Tagliatelle z szynką serranoUwielbiam makarony i lubię kombinować z dodatkami do nich. Pomysł na szynkę jamon serrano zrodził się z wilczego głodu po dużym wysiłku. W 10 minut danie było gotowe:-) A że wyszło przepysznie, to od razu się z Wami dzielę pomysłem.Pasta jajeczna z tuńczykiemPasty jajeczne mogą być przeróżne. Ta z tuńczykiem z puszki ma dodatkową porcję białka więc dla mnie jest idealna:-)Kasza gryczana z chorizoDanie jednogarnkowe to moje ulubione. Można do woli mieszać smaki, za każdym razem wyjdzie trochę inaczej. Poza tym zazwyczaj dobrze się je przechowuje, można na drugi dzień zapakować do pudelka i wziąć do pracy.
(Visited 506 781 times, 3 388 visits today)