Przepisy

Ilość przepisów: 0
Naleśniki z mięsem mielonym, wysokobiałkoweLubię naleśniki a opcja z mięsem jest dla mnie idealna. Banalnie proste do zrobienia, mięsne nadzienie można przygotować wcześniej, w większej ilości - świetnie nadaje się również do makaronu (wystarczy dać więcej sosu pomidorowego). Porządna porcja protein w pysznym, sycącym daniu.
Jajko w koszulce na kanapce z awokado i sałatka ze szparagamiKiedy zaczyna się sezon na szparagi, to jako pierwsze lądują one na moim śniadaniowym talerzu. Najbardziej lubię połączenie szparagów z jajkiem, takim w którym żółtko płynie... Dzisiaj pracowałam na trzech palnikach jednocześnie: na jednym robiłam jajko w koszulce, na drugim gotowały się szparagi a na trzecim smażyłam pomidorki. W kilka chwil miałam śniadanie mistrzów:-)
Sałatka śledź, burak, jajkoSałatki są fajne, bo można połączyć wszystko co ma się pod ręką i w kilka chwil mamy gotowe danie. Sałatka z jajkiem, śledziem i burakami kojarzy mi się świątecznie chociaż - przyznaję - jadam ją częściej niż raz do roku, bo jest pożywna i pyszna:-) Z podanej ilości wyszły dwie spore porcje, jedna to 590 kcal i aż 46 g białka.
Gofry z awokado, pieczarkami i łososiemSzybkie gofry na wytrwanie - moja propozycja śniadaniowa ale doskonale sprawdzi się również jako kolacja. Potrzeba tak niewiele, żeby posiłek była zdrowy, smaczny i ładny. W mojej porcji jest sporo białka i zdrowe tłuszcze z łososia i awokado a kalorii tyle, że wystarczy do obiadu:-)
Zapiekanka „gołąbkowa”Lubię jeść gołąbki ale nie lubię ich zawijać. No to robię zapiekankę "gołąbkową". W mojej wersji jest - a jakże - mocno fit i mega białkowa. Polecam szczególnie dla aktywnych fizycznie:-)
Wegańskie śniadanie na ciepło z goframi paprykowymiPodrzucam kolejny pomysł na wytrawne gofry. Tym razem paprykowe. Mają wyrazisty smak i piękny kolor. Do gofrów dołożyłam awokado - ładnie wygląda na pomarańczowych gofrach, pora na ciepło - uwielbiam ten lekko orzechowy smak, i pomidorki - krótko podsmażone. Całość wyszła pysznie, lekko i zdrowo.
Kuskus z pieczonymi warzywami, brokułem i bryndząLubię jeść. Dlatego lubię widzieć talerz pełen, lubię jak w dużej objętości jest niewiele kalorii a dużo smaku i składników odżywczych. Moja kompozycja taka właśnie jest: pieczone warzywa, brokuł, pyszna bryndza i odrobina kuskusu. Smakowicie:-)
1 32 33 34 35 36 84

(Visited 475 288 times, 611 visits today)