Ilość przepisów: 0
Warzywa z patelniBanalnie proste, obłędnie pyszne, wegańskie jedzenie na każdą porę dnia.Lekka sałatka z fety, kuskusu perłowego i świeżych warzywLekka, smaczna i apetycznie wyglądająca sałatka. Kuskus perłowy jest zupełnie inny niż ten drobny, trzeba go zagotować. Spróbujcie i oceńcie sami. Ja go bardzo lubię. Taka sałatka najlepiej smakuje latem, kiedy warzywa dojrzewają na słońcu a nie w szklarniach, ale ja już jestem mocno stęskniona smaku lata więc u mnie lato na talerzu już dzisiaj.Pieczywo proteinowe z jajkiem w koszulce i z awokado, liście rzodkiewki na gorąco z pistacjami, pieczarki i rzodkiewkaW moim posiłku wykorzystałam rzodkiewkę wraz z liśćmi. Okazuje się, że wychodzi z nich nie tylko pyszne pesto, ale również doskonale smakują jako warzywko z patelni, na gorąco. Z kilku innych składników zrobiłam super smaczną kompozycję, pełną zdrowych tłuszczy, białka i pięknie wyglądającą.Łosoś wędzony na gorąco, razowe penne, awokado, zielone warzywaPyszne danie z gotowym łososiem. Ten od Mowi Poland jest naprawdę wart uwagi, polecam do dań na zimno i na ciepło. Dzisiaj z razowym makaronem i sporą porcją warzyw.Tagliatelle, kurczak, pieczarki, szpinakKlasyka w wydaniu fit: makaron z kurczakiem i szpinakiem, kilka pieczarek. Bes śmietanowych sosów więc jest lekko ale do syta. No i solidna porcja białka - po treningu idealny posiłek.Marynowane tofu z patelni, papryka, por, pieczarki w przyprawach bliskowschodnichJeżeli nie przepadacie za tofu, to być może dlatego, że nie próbowaliście marynowanego tofu. Polecam zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na przykład z warzywami z patelni - papryka, por i pieczarki dostępne są cały rok, świetnie smakują na ciepło. Danie doprawiłam bliskowschodnimi smakami mielonych ziaren kolendry i kuminu. Pysznie i sycąco, z porządną porcją wegańskiego białka.Shirataki z sosem z grzybów suszonych z kurczakiem, zielone warzywa na ciepłoPyszny, lekki, wysokobiałkowy i sycący posiłek a tak mało kalorii? Tak, bo “makaron” shirataki to to tak naprawdę roślina, konyak – bardzo popularna w Japonii i na dalekim wschodzie. Ma do 10 kcal w 100 g, smak neutralny więc można łączyć ze wszystkim. Tym razem z mięsem kurczaka, sosem z suszonych grzybów i sporą porcją zielonych warzyw na ciepło.Jajko sadzone na kaszy gryczanej, brukselka i smażona kiełbasaSzybkie, sycące i fit danie z "wczorajszej" kaszy. Do tego kiełbaska, brukselka i jajko i mamy pełnowartościowy posiłek w 15 minut. Dla zabieganych, dla aktywnych, dla tych na redukcji:-)Tagliatelle z kurczakiem, cukinią i pomidorkamiSzybkie danie dla głodnej i aktywnej osoby. Porządna porcja białka w prostym daniu z makaronem. Polecam:-)
(Visited 472 303 times, 940 visits today)