Pyszne i dietetyczne danie w 10 minut. Porządna porcja białka:-)
Wielkość porcji g
Ilość porcji 500
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 378
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11g17%
- Węglowodany 17g6%
- Białko 42g84%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Mule oczyścić z narośli, otwarte - wyrzucić! W dużym garnku zeszklić na oliwie drobno pokrojoną cebulkę i czosnek.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory, białe wino, sól, pieprz i pogotować 2-3 minuty. Następnie wrzucić oczyszczone mule i przykryć garnek. Gotować 10 minut potrząsając od czasu do czasu, żeby sos otoczył wszystkie muszle.
Mule po marynarsku (a la marinara) najlepiej smakują posypane zieleniną, z bagietką i schłodzonym, białym winem.
Składniki
Sposób przygotowania
Mule oczyścić z narośli, otwarte - wyrzucić! W dużym garnku zeszklić na oliwie drobno pokrojoną cebulkę i czosnek.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory, białe wino, sól, pieprz i pogotować 2-3 minuty. Następnie wrzucić oczyszczone mule i przykryć garnek. Gotować 10 minut potrząsając od czasu do czasu, żeby sos otoczył wszystkie muszle.
Mule po marynarsku (a la marinara) najlepiej smakują posypane zieleniną, z bagietką i schłodzonym, białym winem.