Makaron z klopsikami z Ikea, warzywa z patelni

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pokazywałam już tutaj dania z gotowymi klopsikami z Ikea. Lubię mieć zapas mrożonych, bo w 15 minut mogę mieć obiad mięsny i nie będzie to szybki w obróbce kurczak czy indyk. Zresztą jest kilka rodzajów klopsików: drobiowe, wołowe, roślinne, rybne (moje ulubione). Polecam spróbować jak ktoś jeszcze nie miał okazji. Dzisiaj do klopsików ugotowałam makaron do ramenu (najszybciej się gotuje). Do tego najszybsze w obróbce warzywa: pieczarki, pora, rzodkiewkę i groszek. Porcja konkretna, w sam raz na aktywny dzień.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 660
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 31.1g48%
Węglowodany 62.5g21%
Białko 33.1g67%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu do ramenu
 150 g klopsików drobiowych Ikea (10 sztuk)
 75 g pieczarek (same kapelusze)
 75 g pora (zielona część)
 35 g rzodkiewki
 50 g groszku mrożonego
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżka oleju sezamowego
 sezam jasny i czarny

Sposób przygotowania

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Składniki

 50 g makaronu do ramenu
 150 g klopsików drobiowych Ikea (10 sztuk)
 75 g pieczarek (same kapelusze)
 75 g pora (zielona część)
 35 g rzodkiewki
 50 g groszku mrożonego
 1 łyżka sosu sojowego
 1 łyżka oleju sezamowego
 sezam jasny i czarny

Sposób przygotowania

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Makaron z klopsikami z Ikea, warzywa z patelni
(Visited 540 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *