Nigdy nie wyrzucam jedzenia, wszystko dostaje u mnie drugie życie. Np. jak macie ryż i łososia z poprzedniego dnia - zapraszam do gotowania:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 0
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 485
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.8g40%
- Węglowodany 29.7g10%
- Białko 33.5g67%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na oleju sezamowym przesmażyć krótko czosnek niedźwiedzi, uprzednio lekko posiekany. Jak się skończy sezon na czosnek niedźwiedzi, możecie dodać szpinak baby.
Dodać przyprawy, chwilę zagrzać, żeby się "otworzyły".
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora (jak nie macie żółtego, dajcie innego) i pędy bambusa. Chwilę zredukujcie nadmiar płynu z pomidora.
Dorzućcie kawałek łososia (może być inna ryba, mi został akurat łosoś z poprzedniego obiadu).
Teraz pora na ryż - gotuję zawsze więcej, bo potem lubię go wykorzystać do takich właśnie szybkich dań.
Na koniec zielony groszek cukrowy (wcześniej króciutko obgotowałam w osolonej wodzie).
Garść zieleniny (np. zielona cebulka) i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Na oleju sezamowym przesmażyć krótko czosnek niedźwiedzi, uprzednio lekko posiekany. Jak się skończy sezon na czosnek niedźwiedzi, możecie dodać szpinak baby.
Dodać przyprawy, chwilę zagrzać, żeby się "otworzyły".
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora (jak nie macie żółtego, dajcie innego) i pędy bambusa. Chwilę zredukujcie nadmiar płynu z pomidora.
Dorzućcie kawałek łososia (może być inna ryba, mi został akurat łosoś z poprzedniego obiadu).
Teraz pora na ryż - gotuję zawsze więcej, bo potem lubię go wykorzystać do takich właśnie szybkich dań.
Na koniec zielony groszek cukrowy (wcześniej króciutko obgotowałam w osolonej wodzie).
Garść zieleniny (np. zielona cebulka) i gotowe:-)