Lekkie pieczywo z awokado, kolorowymi pomidorkami i czerwoną cebulą

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Bardzo lubię pieczywo lekkie od @Sonko. Jedna kromka ma 19-20 kcal, smakuje zarówno z pastami typu hummus, z pasztetami, serem, wędliną czy w wersji totalnie vegan. Dla osób które pilnują kalorii, jest to świetna alternatywa do tradycyjnego pieczywa.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 4 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 313
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 19.4g30%
Węglowodany 24g8%
Białko 8.1g17%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 4 kromki pieczywa lekkiego @sonko
 100 g awokado Haas (1 owoc)
 45 g pomidorków koktajlowych
 15 g czerwonej cebuli
 czarny sezam, ewentualnie sól i sok z cytryny

Sposób przygotowania

1

Awokado pokroiłam w plastry, wyłożyłam na lekkie pieczywo, udekorowałam pomidorkami i krążkami czerwonej cebuli, skropiłam cytryną, doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.

2

3

4

Składniki

 4 kromki pieczywa lekkiego @sonko
 100 g awokado Haas (1 owoc)
 45 g pomidorków koktajlowych
 15 g czerwonej cebuli
 czarny sezam, ewentualnie sól i sok z cytryny

Sposób przygotowania

1

Awokado pokroiłam w plastry, wyłożyłam na lekkie pieczywo, udekorowałam pomidorkami i krążkami czerwonej cebuli, skropiłam cytryną, doprawiłam solą i pieprzem i gotowe.

2

3

4

Lekkie pieczywo z awokado, kolorowymi pomidorkami i czerwoną cebulą
(Visited 123 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *