Lawasz z mozarellą, szpinakiem i szynką drobiową

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lawasz to moje odkrycie. Od niedawna kupuję czasami (ten z Biedronki ma bardzo dobry skład) i zawijam w niego różności. Dzisiaj padło na połączenie ser+szynka+szpinak - szybko, do syta i z porządną porcją białka:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 568
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 25.4g40%
Węglowodany 39.7g14%
Białko 37.5g75%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 placek lawasz (gotowy z Biedronki, bardzo dobry, prosty skład)
 75 g szyneczki drobiowej cieniutko krojonej
 75 g tartej mozareli
 60 g szpinaku baby
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Na lawasz wyłożysz szpinak baby, posypać solą, pieprzem.

2

Na to ułożyć plasterki szyneczki drobiowej (u mnie z piersi kurcząt).

3

Teraz posypać tartą mozarellą i zwinąć.

4

Zapiec na elektrycznym grillu albo na patelni...

5

...i już:-)

6

Składniki

 1 placek lawasz (gotowy z Biedronki, bardzo dobry, prosty skład)
 75 g szyneczki drobiowej cieniutko krojonej
 75 g tartej mozareli
 60 g szpinaku baby
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Na lawasz wyłożysz szpinak baby, posypać solą, pieprzem.

2

Na to ułożyć plasterki szyneczki drobiowej (u mnie z piersi kurcząt).

3

Teraz posypać tartą mozarellą i zwinąć.

4

Zapiec na elektrycznym grillu albo na patelni...

5

...i już:-)

6

Lawasz z mozarellą, szpinakiem i szynką drobiową
(Visited 2 478 times, 11 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *