Krewetki z warzywami sezonowymi w tajskich przyprawach

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybki i smaczny posiłek nie tylko dla osób na redukcji.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 358
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 12.5g20%
Węglowodany 16.1g6%
Białko 37.4g75%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g krewetek
 70 g papryki czerwonej "red banana"
 120 g cukinii
 40 g ugotowanego i obranego bobu
 10 g oleju sezamowego
 50 ml białego wina
 sól, zioła tajskie (mieszanka przypraw)

Sposób przygotowania

1

Cukinię pokroić w kostkę, paprykę w talarki, przełożyć na patelnię i krótko przesmażyć.

2

Podlać odrobiną białego wina (wytrawnego!), odparować na dużym ogniu.

3

Dodać obrany bób.

4

Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków i przesmażyć na odrobinie oleju sezamowego.

5

Doprawić solidną porcją ziół tajskich....

6

... wymieszać z warzywami...

7

... obficie posypać natką pietruszki lub świeżą kolendrą lub inną ulubioną zieleniną.

8

9

10

Składniki

 200 g krewetek
 70 g papryki czerwonej "red banana"
 120 g cukinii
 40 g ugotowanego i obranego bobu
 10 g oleju sezamowego
 50 ml białego wina
 sól, zioła tajskie (mieszanka przypraw)

Sposób przygotowania

1

Cukinię pokroić w kostkę, paprykę w talarki, przełożyć na patelnię i krótko przesmażyć.

2

Podlać odrobiną białego wina (wytrawnego!), odparować na dużym ogniu.

3

Dodać obrany bób.

4

Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków i przesmażyć na odrobinie oleju sezamowego.

5

Doprawić solidną porcją ziół tajskich....

6

... wymieszać z warzywami...

7

... obficie posypać natką pietruszki lub świeżą kolendrą lub inną ulubioną zieleniną.

8

9

10

Krewetki z warzywami sezonowymi w tajskich przyprawach
(Visited 256 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *