Kotleciki jajeczne

Oceń przepisKategoria, TagiWybierz ilość porcji1 porcja

Lubicie jajka? Ja uwielbiam! Podrzucam przepis dla takich "jajcarzy" jak ja: kotleciki jajeczne:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 2 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 304
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 30g47%
Węglowodany 7g3%
Białko 20g40%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 6 jajek
 2 łyżka bułki tartej
 sól, pieprz, natka pietruszki
 2 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

1

5 jajek ugotować na twardo, drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

2

Wymieszać dokładnie, uformować kotleciki.

3

Smażyć na oleju rzepakowym (2 łyżki)

4

... z obydwu stron.

5

Moja propozycja podania: pieczywo proteinowe lub pełnoziarniste, posmarować remuladą (duński sos na bazie majonezu), do tego sałatka szwedzka - pycha:-)

6

Jajeczny obłęd!;-)))

Składniki

 6 jajek
 2 łyżka bułki tartej
 sól, pieprz, natka pietruszki
 2 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

1

5 jajek ugotować na twardo, drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

2

Wymieszać dokładnie, uformować kotleciki.

3

Smażyć na oleju rzepakowym (2 łyżki)

4

... z obydwu stron.

5

Moja propozycja podania: pieczywo proteinowe lub pełnoziarniste, posmarować remuladą (duński sos na bazie majonezu), do tego sałatka szwedzka - pycha:-)

6

Jajeczny obłęd!;-)))

Kotleciki jajeczne
(Visited 1 402 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *