Kopytka z boczkiem, groszkiem i parmezanem

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Kopytka to takie polskie gnocchi dlatego świetnie smakują nie tylko z boczkiem ale też z parmezanem. Polecam w rozsądnych ilościach:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 641
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 30.1g47%
Węglowodany 47.8g16%
Białko 41.4g83%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 12 kopytek (ok.150 g)
 75 g chudego boczku gotowanego
 40 g groszku mrożonego
 10 g parmezanu

Sposób przygotowania

1

Plasterki boczku przesmażyć na suchej patelni aż tłuszcz się wytopi.

2

Kopytka zrobione poprzedniego dnia (ziemniaki gotowane 1 kg + mąka 200 g + jajko), odgrzane na tłuszczu jaki wytopił się z boczku.

3

Następnie na tej samej patelni, po zdjęciu kopytek, zagrzać krótko mrożony groszek.

4

Całość posypać parmezanem.

5

Składniki

 12 kopytek (ok.150 g)
 75 g chudego boczku gotowanego
 40 g groszku mrożonego
 10 g parmezanu

Sposób przygotowania

1

Plasterki boczku przesmażyć na suchej patelni aż tłuszcz się wytopi.

2

Kopytka zrobione poprzedniego dnia (ziemniaki gotowane 1 kg + mąka 200 g + jajko), odgrzane na tłuszczu jaki wytopił się z boczku.

3

Następnie na tej samej patelni, po zdjęciu kopytek, zagrzać krótko mrożony groszek.

4

Całość posypać parmezanem.

5

Kopytka z boczkiem, groszkiem i parmezanem
(Visited 604 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *