Kanapki z pastą jajeczną, pieczarką i chorizo

Kategoria, Tags, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pomysł na porządne śniadanie w wersji wysokotłuszczowej i wysokobiałkowej:-) Po takim śniadaniu bardzo długo nie będziecie głodni.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii691
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 42.8g55%
Węglowodany 36.7g14%
Białko 37.9g76%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 60 g pieczywa (4 małe kromeczki pieczywa razowego)
 3 ugotowane na twardo jajka
 2 łyżka majonezu lekkiego Winiary
 50 g pieczarek (same kapelusze)
 35 g chorizo picante
 sól, pieprz, zielona cebulka, natka pietruszki, sezam

Sposób przygotowania

1

Pieczarki i chorizo podsmażyłam - z chorizo wytopiło się sporo pysznego tłuszczyku.

2

3

Ugotowane na twardo jajka posiekałam, dodałam majonez, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.

4

5

Na kromki wyłożyłam po sporej łyżce pasty jajecznej.

6

Na to pieczarki, chorizo, skropiłam resztą tłuszczu wytopionego z chorizo.

7

Posypałam natka pietruszki, sezamem jasnym i czarnym i gotowe:-)

8

9

10

11

Składniki

 60 g pieczywa (4 małe kromeczki pieczywa razowego)
 3 ugotowane na twardo jajka
 2 łyżka majonezu lekkiego Winiary
 50 g pieczarek (same kapelusze)
 35 g chorizo picante
 sól, pieprz, zielona cebulka, natka pietruszki, sezam

Sposób przygotowania

1

Pieczarki i chorizo podsmażyłam - z chorizo wytopiło się sporo pysznego tłuszczyku.

2

3

Ugotowane na twardo jajka posiekałam, dodałam majonez, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.

4

5

Na kromki wyłożyłam po sporej łyżce pasty jajecznej.

6

Na to pieczarki, chorizo, skropiłam resztą tłuszczu wytopionego z chorizo.

7

Posypałam natka pietruszki, sezamem jasnym i czarnym i gotowe:-)

8

9

10

11

Notes

Kanapki z pastą jajeczną, pieczarką i chorizo
(Visited 558 times, 11 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *