Kiedy na zewnątrz skwar, nie ma ochoty nie tylko na gotowanie ale nawet na jedzenie. No ale jeść trzeba, więc polecam lekkie, pyszne, zdrowe śniadanie. Kromka pieczywa proteinowego (w zasadzie innego nie jadam), awokado, krewetki z patelni i ulubione warzywa: pomidorki koktajlowe, papryczki padron i szparagi. Odrobina dobrej oliwy, czarny sezam i możemy się cieszyć dobrze rozpoczętym dniem. Prosto i pysznie w 15 minut!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 424
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 27.8g43%
- Węglowodany 17.3g6%
- Białko 27.1g55%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziła, pozbawiłam pancerzyków i krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy dodając szczyptę przyprawy "bruschetta" (mieszanka: pomidor suszony, bazylia, czosnek) i chilli.
Krewetki zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu przesmażyć...
... papryczki padron i pomidora pokrojonego w cząstki.
Kromkę pieczywa przekroić na dwie części (oko widzi więcej jedzenia:-), na każda połówkę ułożyć plasterki awokado.
Na awokado układamy krewetki...
.... a ponadto na talerzu układamy pomidora, papryczki i szparagi (ugotowane poprzedniego dnia i tylko odgrzane krótko na patelni, na której wcześniej smażyliśmy krewetki, pomidora i paprykę.
Całość posypać czarnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziła, pozbawiłam pancerzyków i krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy dodając szczyptę przyprawy "bruschetta" (mieszanka: pomidor suszony, bazylia, czosnek) i chilli.
Krewetki zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu przesmażyć...
... papryczki padron i pomidora pokrojonego w cząstki.
Kromkę pieczywa przekroić na dwie części (oko widzi więcej jedzenia:-), na każda połówkę ułożyć plasterki awokado.
Na awokado układamy krewetki...
.... a ponadto na talerzu układamy pomidora, papryczki i szparagi (ugotowane poprzedniego dnia i tylko odgrzane krótko na patelni, na której wcześniej smażyliśmy krewetki, pomidora i paprykę.
Całość posypać czarnym sezamem.