Jajecznica na pieczarkach

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Jajecznica to zawsze dobry pomysł na śniadanie. Polecam dodatek pieczarek, bo są niskokaloryczne a robią objętość posiłku (oko widzi większą ilość:-))

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 371
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.9g34%
Węglowodany 11g4%
Białko 29.6g60%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 1 białko
 50 g pieczarek
 dodatki: zielona cebulka, sól, pieprz
 1 kromka pieczywa proteinowego

Sposób przygotowania

1

Pieczarki pokroić z grubsza, posolić, popieprzyć i podsmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), najpierw puszczą wodę a potem zaczną się smażyć.

2

Do podsmażonych pieczarek wpić jajka i białko, smażyć tak jak lubicie jajecznicę.

3

Dodać zieleninę, zjeść z kromką pieczywa proteinowego.

Składniki

 2 jajka
 1 białko
 50 g pieczarek
 dodatki: zielona cebulka, sól, pieprz
 1 kromka pieczywa proteinowego

Sposób przygotowania

1

Pieczarki pokroić z grubsza, posolić, popieprzyć i podsmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), najpierw puszczą wodę a potem zaczną się smażyć.

2

Do podsmażonych pieczarek wpić jajka i białko, smażyć tak jak lubicie jajecznicę.

3

Dodać zieleninę, zjeść z kromką pieczywa proteinowego.

Jajecznica na pieczarkach
(Visited 889 times, 13 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *