Gofry z jajecznicą, porem i pieczarkami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , Wybierz ilość porcji2 porcje

Smaczna propozycja - u mnie śniadaniowa, u ciebie może to być kolacja. Dlaczego wybrałam tyle węglowodanów na śniadanie? Bo miałam w planie bardzo aktywny dzień w górach więc solidna porcja (ponad 700 kcal) w tym dużo protein i złożonych węglowodanów dało mi energię na 4 godziny marszu w Gorcach.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 2 szt

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 708
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 27g42%
Węglowodany 83.5g28%
Białko 32.7g66%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 gofryzmiksować: 1 jajko, 160 g mleka, 80 g mąki pszennej, sól - usmażyć 4 sztuki
 2 jajka
 90 g pora (zielona część)
 120 g pieczarek
 1 łyżka oliwy truflowej
 sól, pieprz, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Jako, mąkę i mleko zmiksowałam z odrobina soli - usmażyłam 4 gofry. Nie chrupiące, tylko takie, że można je było zwinąć, zamykając jajecznicę.

2

Pora pokroiłam w talarki i przesmażyłam na odrobinie oliwy truflowej. Doprawiłam solą.

3

Na tej samej patelni, po dodaniu kolejnej porcji oliwy truflowej przesmazżyłam pieczarki (tez trzeba dosolić).

4

5

Jako ostatnie na patelni wylądowały jajka z zieloną cebulką.

6

Wyłożyłam dodatki na talerz...

7

Jajecznica wylądowała na gofrach, całość doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem.

8

9

10

11

Składniki

 2 gofryzmiksować: 1 jajko, 160 g mleka, 80 g mąki pszennej, sól - usmażyć 4 sztuki
 2 jajka
 90 g pora (zielona część)
 120 g pieczarek
 1 łyżka oliwy truflowej
 sól, pieprz, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Jako, mąkę i mleko zmiksowałam z odrobina soli - usmażyłam 4 gofry. Nie chrupiące, tylko takie, że można je było zwinąć, zamykając jajecznicę.

2

Pora pokroiłam w talarki i przesmażyłam na odrobinie oliwy truflowej. Doprawiłam solą.

3

Na tej samej patelni, po dodaniu kolejnej porcji oliwy truflowej przesmazżyłam pieczarki (tez trzeba dosolić).

4

5

Jako ostatnie na patelni wylądowały jajka z zieloną cebulką.

6

Wyłożyłam dodatki na talerz...

7

Jajecznica wylądowała na gofrach, całość doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem.

8

9

10

11

Gofry z jajecznicą, porem i pieczarkami
(Visited 243 times, 7 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *