Fusilli z kurczakiem i kurkami, na śmietance owsianej

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybkie danie, wysokobiałkowe z sezonowymi kurkami. Odrobina śmietanki owsianej daje fajny smak, nie tworząc przy tym ciężkiego zawiesistego sosu. Pycha:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 438
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.7g8%
Węglowodany 46.5g16%
Białko 45.5g91%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu fusilli (waga przed ugotowaniem)
 30 g cebuli
 50 g kurek
 200 g polędwiczek z piersi kurczaka
 50 ml śmietanki owsianej
 sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na granitową patelnię (lub inną z powłoką non-stick), przesmażyć bez tłuszczu.

2

Dorzucić pokrojoną cebulkę, kurki, doprawić solą i pieprzem.

3

Dodać śmietankę owsianą, natkę pietruszki...

4

na końcu dorzucić ugotowany ale dente makaron.

5

Składniki

 50 g makaronu fusilli (waga przed ugotowaniem)
 30 g cebuli
 50 g kurek
 200 g polędwiczek z piersi kurczaka
 50 ml śmietanki owsianej
 sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na granitową patelnię (lub inną z powłoką non-stick), przesmażyć bez tłuszczu.

2

Dorzucić pokrojoną cebulkę, kurki, doprawić solą i pieprzem.

3

Dodać śmietankę owsianą, natkę pietruszki...

4

na końcu dorzucić ugotowany ale dente makaron.

5

Fusilli z kurczakiem i kurkami, na śmietance owsianej
(Visited 501 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *