Danie z resztek ale bardzo smaczne, szybkie do zrobienia i nieźle zbilansowane. Do wypróbowania ale bardziej do zainspirowania: wykorzystujcie resztki, bawcie się łączeniem smaków, tekstur i kolorów. Z takiego połączenia najczęściej wychodzi coś zaskakująco smacznego.:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 479
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.4g33%
- Węglowodany 55g19%
- Białko 16.3g33%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na suchej patelni krótko uprażyć pokrojonego w plasterki pora (zielona część).
Dorzucić chorizo pokrojone w półplasterki...
Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory.
Chwilę zredukować, dorzucić ugotowany al dente makaron...
Całość posypać uprażonym słonecznikiem (pestki słonecznika wrzucamy na suchą patelnię i chwilę prażymy na silnym ogniu, aż zacznie się złocić).
Składniki
Sposób przygotowania
Na suchej patelni krótko uprażyć pokrojonego w plasterki pora (zielona część).
Dorzucić chorizo pokrojone w półplasterki...
Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory.
Chwilę zredukować, dorzucić ugotowany al dente makaron...
Całość posypać uprażonym słonecznikiem (pestki słonecznika wrzucamy na suchą patelnię i chwilę prażymy na silnym ogniu, aż zacznie się złocić).