Dorsz i krewetki w sosie pomidorowym, na chińskim makaronie

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lubię makaron chiński, bo gotuje się bardzo szybko. Połączyłam go z pomidorowym sosem pełnym dorsza i krewetek - wyszło mega proteinowo, pysznie i lekko, mimo że porcja była naprawdę spora.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 558
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 2.8g5%
Węglowodany 60.5g21%
Białko 65.1g131%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g chiński makaron (waga przed ugotowaniem)
 200 g polędwica z dorsza
 100 g krewetki
 400 g pomidorów krojonych (1 puszka)
 sól, sezam

Sposób przygotowania

1

Zamrożonego dorsza wyłożyć do garnka, zalać pomidorami, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, bez przykrycia, nie mieszając, aż do całkowitego zagrzania ryby i zredukowania pomidorów. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków, dołożyć do dorsza w pomidorach i razem zagrzać na dużym ogniu przez 2-3 minuty - krewetki nie mogą być przeciągnięte!

2

Makaron ugotować al dente.

3

Na ugotowany makaron wyłożyć rybę z krewetkami.

4

Posypać czarnym sezamem.

Składniki

 50 g chiński makaron (waga przed ugotowaniem)
 200 g polędwica z dorsza
 100 g krewetki
 400 g pomidorów krojonych (1 puszka)
 sól, sezam

Sposób przygotowania

1

Zamrożonego dorsza wyłożyć do garnka, zalać pomidorami, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, bez przykrycia, nie mieszając, aż do całkowitego zagrzania ryby i zredukowania pomidorów. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków, dołożyć do dorsza w pomidorach i razem zagrzać na dużym ogniu przez 2-3 minuty - krewetki nie mogą być przeciągnięte!

2

Makaron ugotować al dente.

3

Na ugotowany makaron wyłożyć rybę z krewetkami.

4

Posypać czarnym sezamem.

Dorsz i krewetki w sosie pomidorowym, na chińskim makaronie
(Visited 533 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *