Czarne tagliatelle z warzywami i anchois

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybko, lekko i smacznie a do tego ładnie, kolorowo i fit:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 367
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 3.7g6%
Węglowodany 65.9g22%
Białko 18g36%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 70 g makaronu tagliatelle zabarwionego sepią (waga przed ugotowaniem)
 20 g anchois
 150 g cukinii
 15 g czosnku
 75 g czerwonej papryki
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Anchois rozgrzać na patelni, rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone warzywa. Dodać ugotowany makaron i gotowe:-)

2

3

Składniki

 70 g makaronu tagliatelle zabarwionego sepią (waga przed ugotowaniem)
 20 g anchois
 150 g cukinii
 15 g czosnku
 75 g czerwonej papryki
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Anchois rozgrzać na patelni, rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone warzywa. Dodać ugotowany makaron i gotowe:-)

2

3

Czarne tagliatelle z warzywami i anchois
(Visited 323 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *