Porcja jest duża więc albo zjedzcie na dwa razy (ale na zimno to już nie to samo), albo zjedzcie we dwójkę albo zróbcie połowę:-) Ja zjadałam wszystko na raz ale byłam po porządnym wysiłku fizycznym, głodna jak wilk;-))) Spora ilość kuminu i kolendry nadała potrawie bliskowschodni charakter, tak jak lubię.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 615
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.4g35%
- Węglowodany 75.7g26%
- Białko 33.6g68%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo, czosnek (plasterki) i cebulę (półtalarki) przesmażyć na suchej patelni.
Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki...
... pokrojoną w większe kawałki cukinię...
I pokrojonego pomidora. Doprawić słodką papryką, solą pieprzem, dodać kumin i mieloną kolendrę.
Chwilę dusić i dodać fasolkę szparagową, na największym ogniu zredukować.
Dodać sporą garść zieleniny...
... i ugotowana kaszę gryczaną.
Teraz wbić jajka, zmniejszyć ogień i przykryć kontrolując stopień ścięcia białka.
Idealnie, gdy żółtko pozostaje płynne.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo, czosnek (plasterki) i cebulę (półtalarki) przesmażyć na suchej patelni.
Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki...
... pokrojoną w większe kawałki cukinię...
I pokrojonego pomidora. Doprawić słodką papryką, solą pieprzem, dodać kumin i mieloną kolendrę.
Chwilę dusić i dodać fasolkę szparagową, na największym ogniu zredukować.
Dodać sporą garść zieleniny...
... i ugotowana kaszę gryczaną.
Teraz wbić jajka, zmniejszyć ogień i przykryć kontrolując stopień ścięcia białka.
Idealnie, gdy żółtko pozostaje płynne.