Chorizo w białym winie

Oceń przepisKategoria, Tagi, Wybierz ilość porcji1 porcja

Chorizo al vino blanco (chorizo w białym winie) albo chorizo al sidra (chorizo w cydrze) to klasyk hiszpańskich tapas. Polecam spróbowa chociaż to nie jest w ogóle fit 😉

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 100 g

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 483
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 40.8g63%
Węglowodany 3.8g2%
Białko 23.8g48%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

Sposób przygotowania

1

Ta prosta przegryzkę robi się z dwóch składników: trzeba mieć chorizo i białe wino. Jak macie liść laurowy i chilli - lepiej.

2

Chorizo trzeba pokroić w plasterki, ułożyć na patelni -najlepiej granitowej lub innej z powloką non-stick - i usmażyć bez tłuszczu z obydwu stron.

3

Następnie podlewamy białym winem...

4

...dodajemy liść laurowy, chilli, redukujemy płyn i gotowe.

5

Najlepiej smakuje białym winem:-)

Składniki

Sposób przygotowania

1

Ta prosta przegryzkę robi się z dwóch składników: trzeba mieć chorizo i białe wino. Jak macie liść laurowy i chilli - lepiej.

2

Chorizo trzeba pokroić w plasterki, ułożyć na patelni -najlepiej granitowej lub innej z powloką non-stick - i usmażyć bez tłuszczu z obydwu stron.

3

Następnie podlewamy białym winem...

4

...dodajemy liść laurowy, chilli, redukujemy płyn i gotowe.

5

Najlepiej smakuje białym winem:-)

Chorizo w białym winie
(Visited 960 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *