Chiński makaron, hiszpańskie chorizo picante, włoski ser grana padano i polski czosnek niedźwiedzi - tak sobie wymyśliłam i tym samym posprzątałam lodówkę z resztek hiszpańsko-włoskich. Zajadałam aż mi się uszy trzęsły:-)
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii563
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 28g36%
- Węglowodany 52.5g20%
- Białko 23.8g48%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).
Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.
Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.
Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.
Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.
Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).
Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.
Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.
Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.
Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.
Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.