Chiński makaron, hiszpańskie chorizo picante, włoski ser grana padano i polski czosnek niedźwiedzi - tak sobie wymyśliłam i tym samym posprzątałam lodówkę z resztek hiszpańsko-włoskich. Zajadałam aż mi się uszy trzęsły:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 563
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 28g44%
- Węglowodany 52.5g18%
- Białko 23.8g48%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).
Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.
Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.
Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.
Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.
Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick).
Dorzućcie posiekany czosnek niedźwiedzi.
Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu, ma być lekko twardy, bo potem chwilę go jeszcze zagrzejemy na patelni.
Ugotowany makaron dorzućcie na patelnie do chorizo i czosnku niedźwiedziego. Chwilę przesmażcie.
Dodajcie starty ser , wymieszajcie i gotowe.
Możecie zaostrzyć smak dodając płatki chilli albo pieprz cayenne.