Bucatini z owocami morza i kolendrą

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Danie z owocami morza bardzo proste i szybkie do wykonania.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 538
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.4g23%
Węglowodany 58.5g20%
Białko 41.1g83%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g mrożone owoce morza (mieszanka)
 100 g mrożone krewetki
 50 g makaron bucatini (waga przed ugotowaniem)
 20 g czosnku (3-4 ząbki)
 1 łyżka oliwa
 200 ml białe wino
 sól, chilli, kolendra świeża

Sposób przygotowania

1

Owoce morza zostawiłam do rozmrożenia, następnie odlałam wodę i krótko przesmażyłam na oliwie z czosnkiem. Podlałam winem, odparowałam na dużym ogniu, doprawiłam solą.

2

Do owoców morza wrzuciłam ugotowany makaron, posypałam chilli i świeżą kolendrą.

3

4

5

6

Składniki

 200 g mrożone owoce morza (mieszanka)
 100 g mrożone krewetki
 50 g makaron bucatini (waga przed ugotowaniem)
 20 g czosnku (3-4 ząbki)
 1 łyżka oliwa
 200 ml białe wino
 sól, chilli, kolendra świeża

Sposób przygotowania

1

Owoce morza zostawiłam do rozmrożenia, następnie odlałam wodę i krótko przesmażyłam na oliwie z czosnkiem. Podlałam winem, odparowałam na dużym ogniu, doprawiłam solą.

2

Do owoców morza wrzuciłam ugotowany makaron, posypałam chilli i świeżą kolendrą.

3

4

5

6

Bucatini z owocami morza i kolendrą
(Visited 487 times, 7 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *