Ilość przepisów: 105
Makaron maccheroni z zielonymi warzywami z patelniBardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.Potrawka warzywna z zielonymi pomidoramiCo można zrobić z zielonych pomidorów? Można zamarynować na zimę (co uczyniłam) ale można też usmażyć. Ja przygotowałam pyszną potrawkę min. z zielonymi pomidorami. Samo dobro i jak mało kalorii:-)Pieczywo twarogowe, tofu z patelni i warzywa na ciepłoWegańskie jedzenie nie musi być nudne i monotonne. Ja postawiłam na posiłek wysokoproteinowy z domowym pieczywem twarogowym, tofu i dużą porcją zielonych warzyw.Zielona sałatkaZielona sałatka zazwyczaj towarzyszy mi jako dodatek obiadowy. Jest bardzo świeża, łatwa do przygotowania i nie ma na nią ortodoksyjnego przepisu: co dacie - będzie pasowało. Wegańskie śniadanie z awokado, pieczarkami, porem i pomidorkami w balsamicoMoje śniadanie to tez fajna propozycja na kolację lub lunch. Lekki posiłek, wegański, na ciepło, porcja spora. Można dodać dobre pieczywo lub grzanki.Guacamole – pasta z awokadoŚwietna przegryzka szczególnie latem, kiedy nie ma apetytu na tłuste, sycące, mięsne dania. Takie guacamole świetnie się sprawdzi również na imprezach, polecam:-)Kasza perłowa z bobem, kurki z patelni i fasolka szparagowa z suszonymi pomidoramiSmaczny, lekki i niskokaloryczny posiłek na lato. Sezon kurkowy w pełni, trzeba korzystać-)Sezonowa sałatka z wędzonym tofu, fasolką szparagową i czarnymi oliwkamiWegańska propozycja ze sporą porcją sojowego białka z tofu. Lekka i smaczna sałatka z sezonowymi żółtymi szparagami.Gazpacho – hiszpański chłodnikNajszybszy posiłek na upalne dni, lekki, wegański, zdrowy, sezonowy, pyszny i super łatwy. Z podanych ilości wyszły 4 słoiki 800 ml (2.2 kg). Można przechowywać w lodówce do 3 dni.