Wegańska pasta z fasoli i smażonych pieczarek – bardzo smaczne smarowidło. Szybko się robi i dobrze przechowuje.
Archives Do chleba
Klops z jajkiem gotowanym
Klops z jajkiem gotowanym
Pasztet wegański z zielonej soczewicy z żurawiną
Wegańskie pasztety to szybki temat. Dzisiaj podrzucam przepis zaczerpnięty od Marty Dymek z @jadłonomia, ale robiłam już wiele wariacji tego sztandarowego przepisu. Pasztety ze strączków z dodatkiem kasz są nie tylko smaczne i zdrowe, ale potrafią oszukać podniebienie mięsożerców:-)
Polędwiczka nadziewana śliwką
Domowa wędlina to doskonały pomysł dla tych, którym nie jest wszystko jedno co jedzą.
Pasta warzywna a la hummus
Pasty to doskonały pomysł na urozmaicenie kanapek ale także na wykorzystanie resztek z lodówki. Zmiksować można prawie wszystko:-
Pasztet z mięsem z indyka i czerwonej fasoli
Pasztet z mięsa indyka i czerwonej fasoli – niskokaloryczny i wysokobiałkowy dodatek do pieczywa.