W tym skromnym śniadaniu jest aż 30.6 gram białka. To całkiem sporo jak na pierwszy posiłek dnia. Wyszło pysznie:-)
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii380
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 17.7g23%
- Węglowodany 20.4g8%
- Białko 30.6g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Zamrożony groszek wrzuciłam na patelnię, chwilę zagrzałam.
Na tej samej patelni odparowałam soczewicę z puszki.
Kromkę posmarowałam serkiem (u mnie "łaciaty" z ziołami).
2 plasterki gotowanej piersi indyka pokroiłam drobno.
Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne.
Na kanapce umieściłam jajko, wokół sałatkę z rukoli, groszku i soczewicy.
Całość posoliłam, posypałam sezamem i zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Zamrożony groszek wrzuciłam na patelnię, chwilę zagrzałam.
Na tej samej patelni odparowałam soczewicę z puszki.
Kromkę posmarowałam serkiem (u mnie "łaciaty" z ziołami).
2 plasterki gotowanej piersi indyka pokroiłam drobno.
Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne.
Na kanapce umieściłam jajko, wokół sałatkę z rukoli, groszku i soczewicy.
Całość posoliłam, posypałam sezamem i zieloną cebulką.