Kanapki z jajkiem poszetowym i łososiem wędzonym na gorąco

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Bardzo pożywne, wysokobiałkowe śniadanie. Tylko zdrowe składniki, mnóstwo smaku i niebo w gębie:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 483
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 28.9g45%
Węglowodany 8.6g3%
Białko 44.1g89%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego
 2 jajka
 80 g łososia wędzonego na gorąco
 roszponka, czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne.

2

Łososia wędzonego na gorąco kupuję w opakowaniach po 200 g, cena bardzo dobra, smak super - polecam.

3

Kromkę pieczywa proteinowego przekroiłam na pół - będą dwie kanapki, "oko widzie więcej jedzenia":-)

4

Na każdą połówkę ułożyłam łososia, roszponkę i jajko. Całość posypałam czarnym sezamem.

5

6

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego
 2 jajka
 80 g łososia wędzonego na gorąco
 roszponka, czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne.

2

Łososia wędzonego na gorąco kupuję w opakowaniach po 200 g, cena bardzo dobra, smak super - polecam.

3

Kromkę pieczywa proteinowego przekroiłam na pół - będą dwie kanapki, "oko widzie więcej jedzenia":-)

4

Na każdą połówkę ułożyłam łososia, roszponkę i jajko. Całość posypałam czarnym sezamem.

5

6

Kanapki z jajkiem poszetowym i łososiem wędzonym na gorąco
(Visited 491 times, 10 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *