Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 468
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 27g42%
- Węglowodany 23.3g8%
- Białko 35.6g72%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba rozmrozić i odsączyć.
Na odrobinie oliwy przesmażyć kurki lekko posoliwszy.
Następnie, na pozostałej części rozgrzanej porządnie oliwy, podsmażyć krewetki z groszkiem i pomidorkami suszonymi pokrojonymi w paseczki.
Jajko sadzone.
Wszystko wykładamy na talerz.
Dip: liście z pęczka rzodkiewek, 35 g majonezu Go Vege (z Biedronki), 35 g skyru. Zblendować doprawić solą, pieprzem. Połowa porcji do przesmarowania bułeczek:-) Reszta na kolejny dzień.
Do śniadania dołożyłam 1 bułeczkę z twarogu - przepis zamieściłam dzień wcześniej.
Całość posypać ulubioną zielenina i świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba rozmrozić i odsączyć.
Na odrobinie oliwy przesmażyć kurki lekko posoliwszy.
Następnie, na pozostałej części rozgrzanej porządnie oliwy, podsmażyć krewetki z groszkiem i pomidorkami suszonymi pokrojonymi w paseczki.
Jajko sadzone.
Wszystko wykładamy na talerz.
Dip: liście z pęczka rzodkiewek, 35 g majonezu Go Vege (z Biedronki), 35 g skyru. Zblendować doprawić solą, pieprzem. Połowa porcji do przesmarowania bułeczek:-) Reszta na kolejny dzień.
Do śniadania dołożyłam 1 bułeczkę z twarogu - przepis zamieściłam dzień wcześniej.
Całość posypać ulubioną zielenina i świeżo zmielonym pieprzem.