Warzywa po szybkiej obróbce termicznej to mój sposób na proste i smaczne fit danie. Kombinacji jest wiele, podprażyć można niemalże każde warzywo. Poza papryką i pieczarkami dostępnymi cały rok, wykorzystałam również sezonowy czosnek niedźwiedzi. Do tego kanapki z awokado i mamy pyszny, wegański, zdrowy posiłek.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 330
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.5g24%
- Węglowodany 41.2g14%
- Białko 10.8g22%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki (same kapelusze), podprażyć w rondlu (bez tłuszczu), jak puszczą wodę to odparować, podlać sosem sojowym i potrząsając rondlem ponownie odparować.
Patelnię spryskać oliwą w sprayu, dorzucić posiekany z grubsza czosnek niedźwiedzi, jasny sezam i krótko przesmażyć. Zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w grubsze paski paprykę.
Awokado pokroić w plasterki, ułożyć na bułce i posypać czarnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki (same kapelusze), podprażyć w rondlu (bez tłuszczu), jak puszczą wodę to odparować, podlać sosem sojowym i potrząsając rondlem ponownie odparować.
Patelnię spryskać oliwą w sprayu, dorzucić posiekany z grubsza czosnek niedźwiedzi, jasny sezam i krótko przesmażyć. Zdjąć z patelni.
Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w grubsze paski paprykę.
Awokado pokroić w plasterki, ułożyć na bułce i posypać czarnym sezamem.