Lubię krewetki, lubię jak przygotowanie pysznego, zdrowego posiłku nie zajmuje dużo czasu, lubię jak jest jedzenie jest lekkostrawne, ma różne tekstury i nuty smakowe i jak ma niewiele składników. Dlatego często robię jednogarnkowe dania, najczęściej z tego co mam pod ręką. Krewetek mam zawsze zapas, kupuję większe ilości w promocji i jak mam ochotę to wyjmuję z zamrażalnika i po godzinie można działać:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 308
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8.5g14%
- Węglowodany 21.9g8%
- Białko 37.6g76%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroić w paski, czosnek w plasterki i krótko przesmażyć na oleju.
Dodać cukinię pokrojoną w kostkę, krótko poddusić.
Dodać szpinak, doprawić delikatnie solą, chilli.
Na wierzchu ułożyć rozmrożone i obrane krewetki, zmniejszyć ogień i pozwolić krewetkom dojść. To zajmie max 5-7 minut. Na końcu przemieszać i wyłożyć na talerz.
Skropić pozostałą ilością oleju sezamowego, posypać jasnym sezamem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroić w paski, czosnek w plasterki i krótko przesmażyć na oleju.
Dodać cukinię pokrojoną w kostkę, krótko poddusić.
Dodać szpinak, doprawić delikatnie solą, chilli.
Na wierzchu ułożyć rozmrożone i obrane krewetki, zmniejszyć ogień i pozwolić krewetkom dojść. To zajmie max 5-7 minut. Na końcu przemieszać i wyłożyć na talerz.
Skropić pozostałą ilością oleju sezamowego, posypać jasnym sezamem i gotowe:-)