Skyrniki

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji6 porcjiStopień trudnościPoczątkujący

kyrniki to wysokobiałkowe, jednoporcjowe fit deserki w 3 minuty:-)

Wartości odżywcze

Ilość porcji 6


Ilość na porcję
Ilość kalorii 48
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 1.6g3%
Węglowodany 6.5g3%
Białko 5.1g11%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 jajka
 1 skyr (smak dowolny)
 5 łyżeczek eytrytolu
 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek)

Sposób przygotowania

1

Jajka ubij z erytrytolem na puszysto (nie rozdzielałam białek od żółtek ale możesz to zrobić). Dodaj skyr, proszek budyniowy i wymieszaj (może być łyżką, nie musisz miksować).

2

Wylej masę do foremek - najlepiej użyć silikonowych, papilotki się nie sprawdzają, bo nie chcą się odkleić.
Do każdej dać łyżeczkę ulubionego dżemu, konfitury, kawałek czekolady... Ja użyłam niskokalorycznego dżemu od @AllNutrition "strawberry in jelly"

3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 C na 15- 20 minut (każdy piekarnik piecze trochę inaczej).

4

Upieczone skyrniki zostaw do wystygnięcia.

5

Powinny być puszyste, z wyczuwalnym jogurtowym smakiem skyru.

Składniki

 1 jajka
 1 skyr (smak dowolny)
 5 łyżeczek eytrytolu
 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek)

Sposób przygotowania

1

Jajka ubij z erytrytolem na puszysto (nie rozdzielałam białek od żółtek ale możesz to zrobić). Dodaj skyr, proszek budyniowy i wymieszaj (może być łyżką, nie musisz miksować).

2

Wylej masę do foremek - najlepiej użyć silikonowych, papilotki się nie sprawdzają, bo nie chcą się odkleić.
Do każdej dać łyżeczkę ulubionego dżemu, konfitury, kawałek czekolady... Ja użyłam niskokalorycznego dżemu od @AllNutrition "strawberry in jelly"

3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 C na 15- 20 minut (każdy piekarnik piecze trochę inaczej).

4

Upieczone skyrniki zostaw do wystygnięcia.

5

Powinny być puszyste, z wyczuwalnym jogurtowym smakiem skyru.

Skyrniki
(Visited 7 373 times, 67 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *