Lubię makaron chiński, bo gotuje się bardzo szybko. Połączyłam go z pomidorowym sosem pełnym dorsza i krewetek - wyszło mega proteinowo, pysznie i lekko, mimo że porcja była naprawdę spora.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
 - Ilość kalorii558
 - % dziennego zapotrzebowania
 - Tłuszcze 2.8g4%
 - Węglowodany 60.5g22%
 - Białko 65.1g131%
 
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Zamrożonego dorsza wyłożyć do garnka, zalać pomidorami, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, bez przykrycia, nie mieszając, aż do całkowitego zagrzania ryby i zredukowania pomidorów. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków, dołożyć do dorsza w pomidorach i razem zagrzać na dużym ogniu przez 2-3 minuty - krewetki nie mogą być przeciągnięte!

Makaron ugotować al dente.

Na ugotowany makaron wyłożyć rybę z krewetkami.

Posypać czarnym sezamem.

Składniki
Sposób przygotowania
Zamrożonego dorsza wyłożyć do garnka, zalać pomidorami, doprawić solą i gotować na dużym ogniu, bez przykrycia, nie mieszając, aż do całkowitego zagrzania ryby i zredukowania pomidorów. Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków, dołożyć do dorsza w pomidorach i razem zagrzać na dużym ogniu przez 2-3 minuty - krewetki nie mogą być przeciągnięte!

Makaron ugotować al dente.

Na ugotowany makaron wyłożyć rybę z krewetkami.

Posypać czarnym sezamem.

																												
																													
					