Macie ochotę na soczystą, smaczną porcję protein z mięska? To polecam obiadek z polędwiczka wieprzową:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 535
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.8g23%
- Węglowodany 42g15%
- Białko 57.9g116%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Polędwiczkę posolić i wysmażyć z każdej strony na suchej, granitowej (najlepiej) patelni.
Następnie podlać wodą, zmniejszyć ogień, doprawić pieprzem, przykryć.
Kontrolować ilość płynu, nie można od razu wlać dużo, lepiej co jakiś czas dolewać.
Ok. 40 minut i powinna być miękka i soczysta.
Do tego ziemniaki z wody, lekko tylko rozgniecione.
I spora garść fasoli szparagowej (bez masła, i innych kalorycznych dodatków).
Składniki
Sposób przygotowania
Polędwiczkę posolić i wysmażyć z każdej strony na suchej, granitowej (najlepiej) patelni.
Następnie podlać wodą, zmniejszyć ogień, doprawić pieprzem, przykryć.
Kontrolować ilość płynu, nie można od razu wlać dużo, lepiej co jakiś czas dolewać.
Ok. 40 minut i powinna być miękka i soczysta.
Do tego ziemniaki z wody, lekko tylko rozgniecione.
I spora garść fasoli szparagowej (bez masła, i innych kalorycznych dodatków).