HORIATIKI to jedna z tych sałatek, które się nie nudzą. W każdym razie, mi się nie nudzi i mogę ją jeść kilka razy w tygodniu, dopóki warzywa są na tyle smaczne, by mieć na nie ochotę. Czyli całe lato:-) Tym razem zamiast ogórka dałam awokado co poprawiło makro (sporo dobrych tłuszczy) i "zaokrągliło" smak sałatki.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 412
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 33.1g51%
- Węglowodany 15.1g6%
- Białko 15.7g32%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki pokroić wedle uznania
skropić oliwą
posypać sola i pieprzem (z solą ostrożnie, bo feta jest słona)
wymieszać (lub nie)
zjeść ze smakiem o dowolnej porze dnia, w dowolnym dniu tygodnia, przez cały letni sezon:-)
Można dołożyć kawałek pity, lub innego pszennego wypieku dobrej jakości.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki pokroić wedle uznania
skropić oliwą
posypać sola i pieprzem (z solą ostrożnie, bo feta jest słona)
wymieszać (lub nie)
zjeść ze smakiem o dowolnej porze dnia, w dowolnym dniu tygodnia, przez cały letni sezon:-)
Można dołożyć kawałek pity, lub innego pszennego wypieku dobrej jakości.