Polecam Wam gorąco zrobienie zapasu sosu wegańskiego, bo stanowi świetną bazę do wielu dań. Tutaj podsuwam pomysł na makaron z tym właśnie sosem i z chorizo. Rarytas dla mięsożerców:-)
Przepis na sos już tutaj jest (zajrzyjcie do "Pasty, sosy i smarowidła").
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 463
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20.5g32%
- Węglowodany 46.5g16%
- Białko 17.1g35%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć z obydwu stron na suchej patelni.
Dodać sos, chwilę wszystko zagrzać. Przepis na sos macie tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ .
Dorzucić ugotowany ale dente makaron.
I to w zasadzie jest gotowe danie.
Jeszcze tylko spora garść zieleniny np. natki pietruszki i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć z obydwu stron na suchej patelni.
Dodać sos, chwilę wszystko zagrzać. Przepis na sos macie tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ .
Dorzucić ugotowany ale dente makaron.
I to w zasadzie jest gotowe danie.
Jeszcze tylko spora garść zieleniny np. natki pietruszki i gotowe:-)