Zupa z fasolki pinto z kiełbaską

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji2 porcje

Ta zupkę robi się bardzo szybko - j15 minut i macie pożywny, ciepły i bardzo smaczny posiłek. Dużo białka, mało tłuszczu - i o to chodzi:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 500 ml

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 400
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 16g25%
Węglowodany 35g12%
Białko 24g48%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 220 g chudej kiełbasy (np. 3 szt. kiełbaski głogowskiej z Lidla)
 3 suszone pomidory (nie z oleju!)
 30 g pora
 2 puszki fasolki pinto
 przyrawy: sól, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, pieprz czarny

Sposób przygotowania

1

Kiełbasę pokroić w grube talarki, zalać wodą (ok 2 szklanki), dodać suszone pomidory, pora pokrojonego w talarki i przyprawy. Pogotować ok 15 minut na wolnym ogniu. Potem dodać 2 puszki fasolki pinto (razem z zalewą), doprawić do smaku i gotowe.

2

Na talerzy dodać coś zielonego, natkę albo szczypiorek...

Składniki

 220 g chudej kiełbasy (np. 3 szt. kiełbaski głogowskiej z Lidla)
 3 suszone pomidory (nie z oleju!)
 30 g pora
 2 puszki fasolki pinto
 przyrawy: sól, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, pieprz czarny

Sposób przygotowania

1

Kiełbasę pokroić w grube talarki, zalać wodą (ok 2 szklanki), dodać suszone pomidory, pora pokrojonego w talarki i przyprawy. Pogotować ok 15 minut na wolnym ogniu. Potem dodać 2 puszki fasolki pinto (razem z zalewą), doprawić do smaku i gotowe.

2

Na talerzy dodać coś zielonego, natkę albo szczypiorek...

Zupa z fasolki pinto z kiełbaską
(Visited 797 times, 3 visits today)

3 Comments

  1. Sylwia 29 lutego 2024 at 18:45

    A co z porem? 😊

    Reply
    1. ania 29 lutego 2024 at 19:01

      Dziękuję za czujność:-) Oczywiście pora dodajemy razem z kiełbaska i pomidorami suszonymi. Zaktualizowałam:-) Pozdrawiam serdecznie, Ania

      Reply
      1. Sylwia 29 lutego 2024 at 19:06

        Super! Jestem w trakcie gotowania ❤️

        Reply

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *