Wielkość porcji 380
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 320
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2.5g4%
- Węglowodany 44g15%
- Białko 31g62%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Do garnka wlać mleko kokosowe, sok z pomarańczy, dodać upieczoną uprzednio dynię hokkaido (pamiętajcie, że pieczemy ją ze skórką), otartą skórkę z pomarańczy, imbir i kurkumę.
Zagotować, zblendować, ewentualnie uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej gęstości. Doprawić solą, jak lubicie na słodko to dodajcie miód.
Można dodać pistacje, migdały, i koniecznie coś zielonego np. natka pietruszki.
Składniki
Sposób przygotowania
Do garnka wlać mleko kokosowe, sok z pomarańczy, dodać upieczoną uprzednio dynię hokkaido (pamiętajcie, że pieczemy ją ze skórką), otartą skórkę z pomarańczy, imbir i kurkumę.
Zagotować, zblendować, ewentualnie uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej gęstości. Doprawić solą, jak lubicie na słodko to dodajcie miód.
Można dodać pistacje, migdały, i koniecznie coś zielonego np. natka pietruszki.