Zupa-krem z dyni i pomarańczy na mleku kokosowym

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji2 porcje
Wartości odżywcze

Wielkość porcji 380

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 320
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 2.5g4%
Węglowodany 44g15%
Białko 31g62%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 400 g pieczonej dyni hokkaido
 200 ml mleka kokosowego light
 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
 1 miarka odżywki białkowej (smak neutralny)
 przyprawy: imbir, kurkuma, sól, otarta skórka z pomarańczy
 opcjonalnie: miód, pistacje

Sposób przygotowania

1

Do garnka wlać mleko kokosowe, sok z pomarańczy, dodać upieczoną uprzednio dynię hokkaido (pamiętajcie, że pieczemy ją ze skórką), otartą skórkę z pomarańczy, imbir i kurkumę.
Zagotować, zblendować, ewentualnie uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej gęstości. Doprawić solą, jak lubicie na słodko to dodajcie miód.

2

Można dodać pistacje, migdały, i koniecznie coś zielonego np. natka pietruszki.

Składniki

 400 g pieczonej dyni hokkaido
 200 ml mleka kokosowego light
 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
 1 miarka odżywki białkowej (smak neutralny)
 przyprawy: imbir, kurkuma, sól, otarta skórka z pomarańczy
 opcjonalnie: miód, pistacje

Sposób przygotowania

1

Do garnka wlać mleko kokosowe, sok z pomarańczy, dodać upieczoną uprzednio dynię hokkaido (pamiętajcie, że pieczemy ją ze skórką), otartą skórkę z pomarańczy, imbir i kurkumę.
Zagotować, zblendować, ewentualnie uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej gęstości. Doprawić solą, jak lubicie na słodko to dodajcie miód.

2

Można dodać pistacje, migdały, i koniecznie coś zielonego np. natka pietruszki.

Zupa-krem z dyni i pomarańczy na mleku kokosowym
(Visited 5 379 times, 95 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *