Zupa-krem z brokuła

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji6 porcji

Pięknie zielona, smaczna i niskokaloryczna zupa z brokuła. Od razu robię dużo, będzie zapas w słoikach:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 450 ml

Ilość porcji 6


Ilość na porcję
Ilość kalorii 166
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 3.4g6%
Węglowodany 21.3g8%
Białko 14.3g29%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 800 g brokułów (razem z "nóżką")
 300 g ziemniaków (2 średnie)
 200 g zielonej części pora (ok 40 cm)
 350 ml bulionu warzywnego
 25 g wędzonego na zimno łososia
 sól, pieprz, jasny zesam, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić, zalać bulionem, uzupełnić wodą tak, żeby zakryć warzywa, dodać sól, pieprz i ugotować do miękkości. Zblendować na gładki krem, pozamykać w słoikach na gorąco - będzie spory zapas bo z tej ilości wyszło mi 2650 g pysznej, kremowej zupy:-)

2

Do zupki można dorzucać różne dodatki np. wędzonego łososia (25 g), jasny sezam, zieloną cebulkę...

Składniki

 800 g brokułów (razem z "nóżką")
 300 g ziemniaków (2 średnie)
 200 g zielonej części pora (ok 40 cm)
 350 ml bulionu warzywnego
 25 g wędzonego na zimno łososia
 sól, pieprz, jasny zesam, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić, zalać bulionem, uzupełnić wodą tak, żeby zakryć warzywa, dodać sól, pieprz i ugotować do miękkości. Zblendować na gładki krem, pozamykać w słoikach na gorąco - będzie spory zapas bo z tej ilości wyszło mi 2650 g pysznej, kremowej zupy:-)

2

Do zupki można dorzucać różne dodatki np. wędzonego łososia (25 g), jasny sezam, zieloną cebulkę...

Zupa-krem z brokuła
(Visited 1 640 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *