Bardzo lekka ale sycąca zupa, z dużą ilością białka. Nie dla wegetarian:-)
Wielkość porcji 375 ml
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 295
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 10g16%
- Węglowodany 6g2%
- Białko 45g90%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cytrynę wyszorować i zetrzeć z niej skórkę. Do mielonego mięsa z piersi indyka dodać otartą skórkę z cytryny i wszystkie przyprawy.
Masę mięsną dokładnie wyrobić, uformować kulki i obtoczyć każdą w mące krupczatce.
Zagotować bulion z mlekiem kokosowym, wrzucać do niego pojedynczo pulpeciki, od czasu do czasu delikatnie mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut.
Na talerzu posypać zieleniną np. świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
Składniki
Sposób przygotowania
Cytrynę wyszorować i zetrzeć z niej skórkę. Do mielonego mięsa z piersi indyka dodać otartą skórkę z cytryny i wszystkie przyprawy.
Masę mięsną dokładnie wyrobić, uformować kulki i obtoczyć każdą w mące krupczatce.
Zagotować bulion z mlekiem kokosowym, wrzucać do niego pojedynczo pulpeciki, od czasu do czasu delikatnie mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut.
Na talerzu posypać zieleniną np. świeżą kolendrą lub natką pietruszki.