Naleśniki wytrawne, np. z poprzedniego dnia , są świetną bazą do zrobienia pożywnego śniadania. Ja zrobiłam zawijaski z serkiem śmietankowym, szpinakiem baby i czarnuszką i do tego lekkie pieczywko z awokado. Całość bardzo lekka ale pożywna i sycąca. A naleśniki są szpinakowe więc na talerzu zrobiło się zielono i wiosennie:-)
Wielkość porcji 2 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 493
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 26.8g42%
- Węglowodany 36g12%
- Białko 27.7g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Naleśniki (składniki na 4 sztuki): 1 jajko, szczyptę soli, 200 ml mleka 0.5%, 50 g szpinaku baby, 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Sport Nutrition, 40 g mąki. Zblendować.
Usmażyć na suchej patelni (najlepiej).
Z tej ilości wyjdą 4 naleśniki: 2 zjecie w tym posiłku, 2 zostawicie na kolejny raz (ja wykładam na talerz, jak wystygną zawijam talerz folią i wstawiam do lodówki).
Każdy naleśnik posmarowałam serkiem śmietankowym.
Na jeden położyłam listki szpinaku.
Na drugi rozsypałam czarnuszkę.
Naleśniki zwinęłam w ruloniki i pokroiłam w plasterki.
Awokado pokroiłam w plasterki i ułożyłam na lekkim pieczywie od Sonko. Posypałam jasnym sezamem.
Całość posypałam grubo pokrojoną zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Naleśniki (składniki na 4 sztuki): 1 jajko, szczyptę soli, 200 ml mleka 0.5%, 50 g szpinaku baby, 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Sport Nutrition, 40 g mąki. Zblendować.
Usmażyć na suchej patelni (najlepiej).
Z tej ilości wyjdą 4 naleśniki: 2 zjecie w tym posiłku, 2 zostawicie na kolejny raz (ja wykładam na talerz, jak wystygną zawijam talerz folią i wstawiam do lodówki).
Każdy naleśnik posmarowałam serkiem śmietankowym.
Na jeden położyłam listki szpinaku.
Na drugi rozsypałam czarnuszkę.
Naleśniki zwinęłam w ruloniki i pokroiłam w plasterki.
Awokado pokroiłam w plasterki i ułożyłam na lekkim pieczywie od Sonko. Posypałam jasnym sezamem.
Całość posypałam grubo pokrojoną zieloną cebulką.