Zapiekana kanapka z serem provolone i figami karmelizowanymi w miodzie z nerkowcami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Kiedy pojawiają się w sprzedaży figi, warto je kupować, bo dodają potrawom zupełnie innego wymiaru. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów, wytrawnych przekąsek... A jak lubicie połączenie sera z konfiturą to polecam taką właśnie kanapkę na ciepło: provolone i figa:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 489
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 22.8g36%
Węglowodany 57.7g20%
Białko 15.6g32%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego (55 g)
 35 g sera Provolone
 150 g świeżych fig (3 sztuki)
 5 g masła
 10 g miodu (u mnie rzepakowy)
 10 g nerkowców

Sposób przygotowania

1

2

3

4

5

6

7

8

Składniki

 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego (55 g)
 35 g sera Provolone
 150 g świeżych fig (3 sztuki)
 5 g masła
 10 g miodu (u mnie rzepakowy)
 10 g nerkowców

Sposób przygotowania

1

2

3

4

5

6

7

8

Zapiekana kanapka z serem provolone i figami karmelizowanymi w miodzie z nerkowcami
(Visited 608 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *