Talerz śniadaniowy na ciepło, bułka z awokado i kiełkami

Oceń przepisTagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lubię rano zjeść śniadanie na ciepło. Najlepsze są te wytrawne, z porządną porcją warzyw i dobrym pieczywem.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 410
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 18.2g28%
Węglowodany 56.8g19%
Białko 14.7g30%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 bułka pełnoziarnista (75 g)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 100 g papryki czerwonej
 100 g pieczarek
 100 g cukinii (1/2 średniej)
 10 g sosu sojowego
 kiełki rzodkiewki, sezam

Sposób przygotowania

1

Kapelusze pieczarek pokroiłam w ćwiartki a te mniejsze na połówki, podprażyłam na suchej patelni aż puściły sok, dodałam sos sojowy i odparowałam.

2

Dorzuciłam paprykę pokrojona w paski i cukinię pokrojoną w dużą kostkę. Wszystko krótko przesmażyłam

3

Awokado pokroiłam w plasterki i wyłożyłam na połówki bułki.

4

Dodałam kiełki rzodkiewki...

5

... całość posypałam jasnym sezamem.

6

7

Składniki

 1 bułka pełnoziarnista (75 g)
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 100 g papryki czerwonej
 100 g pieczarek
 100 g cukinii (1/2 średniej)
 10 g sosu sojowego
 kiełki rzodkiewki, sezam

Sposób przygotowania

1

Kapelusze pieczarek pokroiłam w ćwiartki a te mniejsze na połówki, podprażyłam na suchej patelni aż puściły sok, dodałam sos sojowy i odparowałam.

2

Dorzuciłam paprykę pokrojona w paski i cukinię pokrojoną w dużą kostkę. Wszystko krótko przesmażyłam

3

Awokado pokroiłam w plasterki i wyłożyłam na połówki bułki.

4

Dodałam kiełki rzodkiewki...

5

... całość posypałam jasnym sezamem.

6

7

Talerz śniadaniowy na ciepło, bułka z awokado i kiełkami
(Visited 434 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *